Комунальне Некомерційне Підприємство Білоцерківської Міської Ради "Білоцерківська Міська Лікарня № 1"

Уряд визначив порядок використання коштів для надання первинної медичної допомоги населенню

На урядовому порталі оприлюднено текст прийнятої 28 березня 2018р. постанови КМУ № 283 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання первинної медичної допомоги населенню» (далі — Порядок). Документ набуде чинності 1 липня 2018р.

Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Надання первинної медичної допомоги населенню».

Бюджетні кошти використовуватимуться з метою оплати надання пацієнтам медичних послуг, пов’язаних з первинною медичною допомогою.

Зокрема, оплаті підлягатиме перелік медичних послуг з надання первинної медичної допомоги, визначений наказом МОЗ України від 19.03.2018р. №504 «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги».

Головним розпорядником бюджетних коштів виступатиме МОЗ України. Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем бюджетної програми виступатиме Національна служба здоров’я України (далі — Служба).

Бюджетні кошти спрямовуються на оплату послуг первинної медичної допомоги, наданих надавачами медичних послуг за договорами про медичне обслуговування населення.

Оплата послуг здійснюватиметься на рахунки надавачів медичних послуг, відкриті в установах банків, на підставі звітів та рахунків, що внесені такими надавачами медичних послуг до електронної системи охорони здоров’я.

Порядок та строки подання звітів і рахунків, інформація, що включається до них, визначатимуться договором про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, типова форма якого затверджується в установленому законом порядку.

Оплата здійснюватиметься згідно з тарифом відповідно до умов і строків, визначених у договорі про медичне обслуговування населення, укладеному зі Службою. До тарифів можуть застосовуватися коригувальні коефіцієнти.

Тарифи та коригувальні коефіцієнти на медичні послуги визначатимуться в Порядку реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги на 2018 рік, що затверджується в установленому законом порядку. Проект такого порядку винесено на громадське обговорення МОЗ України 2 квітня 2018 р.

Розпорядник бюджетних коштів на підставі договорів про медичне обслуговування населення зможе здійснювати попередню оплату за послуги первинної медичної допомоги.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»