Комунальне Некомерційне Підприємство Білоцерківської Міської Ради "Білоцерківська Міська Лікарня № 1"

120 років Білоцерківській Міській Лікарні №1

120 років Білоцерківській Міській Лікарні №1

Історія зберегла нам недостатньо даних про розвиток медицини в місті Біла Церква. Довгі роки ми не знали про дату створення нашої лікарні. В архівах Київської губернії ми знаходили звіти про роботу білоцерківських лікарів, а про лікарню даних не було. Пізніше дізнались, що лікарня називалась Єврейською, всього на 5 ліжок яка фінансувалася з коробочного збору. Державні кошти на її утримання не виділялися, Згідно історичної довідки та матеріали газети Київська газета від 31.12.1903 року, яку розшукав та дослідив нам Євген Чернецький кандидат історичних наук, співробітник краєзнавчого музею в газетному відділі Національної бібліотеки України ім. Вернадського, та стало відомо що: в місті Біла Церква 21 грудня 1903 року, в присутності представників місцевої інтелигенції і чиновницького світу, відбулось освячення та відкриття будівлі Єврейської лікарні, спорудженої на капітали пожертвувані місцевим крупним лісопромисловцем Бяликом Н. М.

З цієї дати веде свій 120 літній відлік своїх славних справ найстаріша лікарня міста – КПН БМР Білоцерківська міська лікарня №1. До 1988 року вона була єдиним лікувальним закладом, загального типу в міста та і на сьогодні її значимість важко недооцінити. Більшості лікувальним закладам міста, вона дала життя в організації і розвитку своїх підприємств, стала їхньою Альма-матер. За цей час сотні тисяч жителів міста, прилеглих районів області отримали необхідну висококваліфіковану медичну допомогу. Сьогодні в лікарні трудяться висококваліфіковані фахівці, які своєю відданою працю зробили лікарню відомою не тільки в Київській області, а й в Україні. В лікарні працює:

4 кандидата медичних наук                                                    4 Заслужених лікаря України

Стецюк Микола Васильович                                              Рогов Анатолій Володимирович                     

Кавацюк Олег Олексійович                                                        Коломієць Віктор Іванович

Шкіренко Юрій Олексійович                                                   Масло Анатолій Григорович

Шульга Олександр Володимирович                                   Яценко Григорій Миколайович

 

На цей час в лікарні працює 502 працівників:

93 – лікарів, з них вищою кваліфікаційною категорією – 54
першою кваліфікаційною категорією – 9
другою кваліфікаційною категорією – 5
лікарі-спеціалісти – 21

Середніх медичних працівників - 199, з них:

З вищою кваліфікаційною категорією – 135

З першою кваліфікаційною категорією -13

З другою кваліфікаційною категорією – 14

Молодших медичних працівників – 127

Іншого персоналу – 82

 

 

В лікарні можна отримати медичну допомогу за 23 спеціальностями.
Поліклінічне відділення – розраховано на 600 відвідувань в зміну, де працюють фахівці:

хірурги, травматологи, офтальмологи, отоларингологи, кардіологи, невропатологи, уролог, гінеколог, гастроентеролог, гематолог, пульмонолог, фізіотерапевт, дермато-венеролог, рентгенолог, сурдолог і лікарі з ультразвукової та функціональної діагностики.

Призначення лікарів виконується у маніпуляційному кабінеті поліклініки. Запис до лікарів ведеться як в реєстратурі так і в електронному варіанті при наявності електронного направлення.

Телефони реєстратури - (04563) 5-12-79, 096-387-78-96

Педіатричне відділення поліклініки

надає спеціалізовану медичну допомогу дитячому населенню такими фахівцями:

Гастроентеролог , Ортопед-травматолог, Хірург, Алерголог, Офтальмолог, Отоларинголог, Невролог, Пульмоногол, Кардіоревматолог

вул. Т. Шевченка 69  т. (04563) 5-15-56

Стаціонарна допомога надається у відділеннях:

Анастезіологочному віділенні з ліжками інтенсивної терапії  12 ліжок

Загально-хірургічному відділенні

30 ліжок

Гастроентерологічному відділенні

30 ліжок

Кардіологічному відділенні з ревматологічними ліжками

40 ліжок

Спеціалізованому кардіологічному відділенні з ліжками інтенсивної терапії

30 ліжок

Неврологічному відділенні

40 ліжок

Гематологічному відділенні

20 ліжок

Пульмонологічному відділенні

30 ліжок

Офтальмологічному відділенні

30 ліжок

Отоларинголігчному відділенні

30 ліжок

Відділенні щелипно-лицевої хірургії

30 ліжок

У відділенні невідкладної медично допомоги (приймальне відділенні) надається ургентна допомога цілодобово.

Загальний ліжковий фонд лікарні 310.

Телефон приймального відділення - (04563) 5-54-07

 

Загально лікарняні відділення:

діагностичне, клініко-діагностична лабораторія в якій експрес відділ працює цілодобово, фізіотерапевтичне відділення, рентгенологічне відділення (забезпечує цілодобову рентгенологічну допомогу в лікарні).

Госпіталізація пацієнтів в плановому порядку, ведеться при наявності електронного направлення.

Наші переваги

Щороку нашу поліклініку відвідують близько 100 тис. пацієнтів, та отримують стаціонарне лікування близько 10 тис. осіб.

МЛ № 1 надає пацієнтам комплекс унікальних послуг по лікуванню, відновленню та профілактиці здоров’я не лише мешканцям міста, Київської обл. та інших областей України.

Зокрема лікарями Щелепно-лицевої хірургії проводяться виняткові стоматологічні операції. Сюди за допомогою звертаються пацієнти з важкими травмами та рідкісними захворюваннями щелеп, носа та обличчя. Професіоналами своєї справи проводиться якісна пластика та відновлення початкового стану здоров’я пацієнта.

У ЛОР відділенні пролікують всі захворювання носової та ротової порожнини, оцінять слухову та дихальну функцію і за необхідності, виправлять носову перетинку чи звільнять пазухи носа від небажаного вмісту.

У ОЧНОМУ відділенні безкоштовно нададуть допомогу з сторонніми тілами в оці, травмами та захворюваннями очей. Щотижня  спеціалісти з Києва проводять оперативні втручання з приводу лікування катаракти та глаукоми. Навіть деякі працівники нашого закладу, пройшли таке лікування в цьому відділенні.

В ГЕМАТОЛОГІЧНЕ відділення потрапляють не лише хворі з поширеними захворюваннями крові, а й з тяжкими, рідкісними та онкологічними паталогіями.  Чуйність, професіоналізм та піклування про кожного пацієнта можна відчути з першого кроку перебування у цьому відділенні.  Коли розпочався COVID-19 в Україні найперше навантаження отримав дружній та згуртований колектив ПУЛЬМОНОЛОГІЧНОГО відділення. Ще й досі наш заклад отримує вдячні відгуки та щиросердечні подяки цим відданим професіоналам своєї справи. Зараз відділення надає допомогу пацієнтам з усіма захворюваннями  бронхо-легеневої системи.

У нашій лікарні надають цілодобову допомогу пацієнтам з захворюваннями серцево-судунної системи в КАРДІОЛОГІЧНИХ відділеннях з ревматологічними ліжками, проводять системний моніторинг стану хворих та корегують лікування. Чітка, швидка та злагоджена робота цих відділень перебуває на  найвищому рівні, а їх досвід переймають інші підрозділи. Закуплений апарат ангіограф та буде відкрито відділення інтервенційної хірургії.

В ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЧНЕ відділення звертаються пацієнти з різними захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Тут вони можуть пройти повне обстеження, зробити УЗД органів черевної порожнини, фіброгастродуоденоскопію та ін. Лікарі уважно проконсультують пацієнтів щодо раціону харчування та призначать якісне лікування.

 

Планові хірургічні втручання з приводу пахових та пупкових гриж, різноманітних кіст та інших планових хірургічних патологій надає ХІРУРГІЧНЕ відділення МЛ №1. Пацієнти з хірургічними захворюваннями можуть безкоштовно отримати повний пакет хірургічних послуг за наявності направлення від сімейного лікаря.

В НЕВРОЛОГІЧНЕ відділення звертаються пацієнти з вегето-судинними дистоніями, наслідками після ЧМТ та інсультів, радикулітами та ін. захворюваннями нервової системи. Відділення тісно співпрацює з іншими підрозділами, проводить реабілітацію та відновлення стану здоров’я пацієнтів. Професіоналізм та досвід лікарів і колективу відділення викликає повагу та захоплення.

Наші здобутки до 120-річчя лікарні:

До цієї дати в КНП БМР Білоцерківська міська лікарня №1”:

  • Відремонтовано та відновлено відділення невідкладної медичної допомоги, проведено реконструкцію діагностичних кабінетів діагностичного відділення, які переведені у відділення невідкладної медичної допомоги
  • Відремонтовано та запущено в експлуатацію пасажирський ліфт в поліклінічному відділенні, відремонтовано та переобладнено котельню на дровах, яка знаходиться на території лікарні
  • Відкрито центральних вхід до стаціонарних відділень хірургічного корпусу
  • Відремонтовано цокольне приміщення лікарні, де розташовані кабінети адміністративно-управлінського підрозділу, аптечний склад і архів лікарні
  • Відновлена та забезпечена автономним електроживленням скважина лікарні
  • Закуплено обладнання для створення інтервенційного кардіологічного відділення, підготовлення приміщення для встановлення ангеографа
  • Визначені напрямки організації реабілітаційної стаціонарної допомоги населенню міста.

Якщо Вам або Вашим близьким потрібне якісне та ефективне лікування, звертайтеся до НАС.  Цілодобово і безкоштовно наші спеціалісти нададуть допомогу.