Комунальне Некомерційне Підприємство Білоцерківської Міської Ради "Білоцерківська Міська Лікарня № 1"

Лікарня №1 отримала нове обладнання

Питання надання якісних медичних послуг лікарнями є одним із пріоритетів місцевої влади.

Відповідно до розроблених та затверджених програм за рахунок коштів бюджету систематично відбувається оновлення матеріально-технічної бази лікувальних закладів міста. Крім того, при нагальній потребі лікарняних установ, які надають спеціалізовану медичну допомогу, кошти виділяються і на придбання дороговартісного обладнання.

Нещодавно, за запитом КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №1», було придбано сучасний клініко-діагностичний аудіометр та дефібрилятор – медичне обладнання, яке є дуже необхідним.

Як наразі використовується нове обладнання, розповів директор КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №1» Анатолій Рогов.

 

«Раніше в лікарні діагностику слуху проводили на аудіометрі, якому вже понад 50 років. Після початку повномасштабного вторгнення у 2022 році значно зросла кількість пацієнтів, переважно військовослужбовців, аби перевірити слух після мінно-вибухових поранень та контузій. Ми розуміли, що для Білої Церкви просто необхідне нове обладнання, щоб якісно проводити діагностику слуху та призначати лікування патологій. На наше звернення міською радою було прийнято рішення виділити кошти з місцевого бюджету на придбання високоточного сучасного аудіометра. Наразі це обладнання придбано для нашої лікарні. Його вартість становить 500 тис. грн.

Фірма, яка виграла торги на платформі Prozorro, провела встановлення апаратури та навчання персоналу.

У кабінеті, де розміщений аудіометр, за кошти лікарні також проведено ремонт, витримані всі норми та вимоги щодо звукоізоляції поверхонь, дверей та вікон. Дотримані також норми безбар’єрності, є можливість обстежити пацієнтів на візочках.

Апарат є портативним, всю отриману інформацію виводить для обробки на комп’ютер. За добу ми можемо провести обстеження 10 осіб. За результатами отриманих обстежень лікар ЛОР вже може визначити подальше лікування для пацієнтів, які втратили слух, або надати рекомендації щодо підбору слухового апарату, зауважив Анатолій Рогов.

«Переконаний, що таке сучасне обладнання є далеко не в усіх приватних клініках, в Білій Церкві кращого точно нема, – наголосив Анатолій Рогов. – Із початком повномасштабного вторгнення значно збільшилася кількість пацієнтів, які потребують такого обстеження та лікування. Отож, втрата слуху при контузії не вирок – є можливість повернутися до повноцінного життя, і ми радіємо, що можемо надавати таку послугу. У першу чергу, ми обслуговуємо військових, решта пацієнтів також можуть прийти до нас за направленням ЛОРа».

Інфарктне відділення лікарні №1 також поповнилося новим обладнанням за рахунок бюджету громади. Нещодавно туди придбали дефібрилятор. Обладнання, яке використовувалося до цього, було недостатньо потужне. Лікарі відчували гостру потребу його заміни, аби якісніше надавати медичну послугу хворим.

 

«Наявність якісного дефібрилятора – це не лише виведення хворого із стану клінічної смерті, а й відновлення нормального серцевого ритму людини.

Дефібрилятор, який ми отримали, – сучасний та потужний, його вартість 290 тис. грн. Завдяки йому вже збережено життя десяткам людей, оскільки використовуємо ми його майже щоденно. Крім того, наявність апарату є вимогою НСЗУ при підписанні пакету з лікування гострого інфаркту міокарда, – відмітив директор Білоцерківської міської лікарні №1. – Ми як некомерційне комунальне підприємство намагаємося основні потреби лікарні, такі як поточні ремонти приміщені та інше, закривати коштами закладу. Проте, коли виникає необхідність придбання дороговартісного обладнання, – звертаємося по допомогу до влади і за рахунок цільових програм отримуємо необхідні кошти. Працівники лікарні і наші пацієнти вдячні за придбання цього необхідного обладнання».