Комунальне Некомерційне Підприємство Білоцерківської Міської Ради "Білоцерківська Міська Лікарня № 1"

ВООЗ адаптувала навчальні матеріали реагування на холеру для українських медиків

Курс реагування на спалах холери від ВООЗ та мобільний застосунок із технічними ресурсами щодо холери для працівників сфери громадського здоровʼя та медиків тепер доступні українською. 

Ознайомлювальний курс надає загальну інформацію про холеру, включаючи принципи профілактики та боротьби з нею. Крім того, навчання містить інформацію про Глобальну робочу групу з боротьби з холерою (GTFCC) та стратегію «Ліквідувати холеру – глобальна дорожня карта до 2030 року». 

Цей курс буде корисним для фахівців, відповідальних за профілактику та боротьбу з холерою, а також для тих, хто бере участь у роботі зі спалахами холери та реагуванні на них.

Мобільний застосунок, розроблений Глобальною робочою групою з боротьби з холерою (GTFCC), містить технічну інформацію та практичні документи для надання чітких вказівок і актуальної інформації для раннього виявлення, моніторингу та ефективного реагування на спалахи холери. Програма призначена для фахівців у сфері охорони здоров'я з усіх секторів, які працюють у боротьбі з холерою. Застосунок може використовуватися в режимі офлайн, аби ймогли працювати навіть ті, хто працює у найвіддаленіших районах.

Ви можете його завантажити з AppStore і Google Play.

Холера – це небезпечне захворювання, яке може спричиняти важку гостру водянисту діарею із зневодненням.

Людина може захворіти на холеру після вживання води чи їжі, зараженої бактерією Vibrio cholerae.

Холера вражає як дітей, так і дорослих, і може призвести до смерті протягом декількох годин, якщо її не лікувати. Однак, у багатьох людей захворювання минає безсимптомно або з легкими чи помірними симптомами

Більше інформації про холеру тут